
- reklama -
Suroviny
- 400 g sušeného mléka (1 krabice)
- 1 plechovka Salka (slazené kondenzované mléko)
- 1 lžíce oleje
- pár kapek sladké mandlové tresti (sladké + hořké)
- malinko vody
Postup přípravy receptu
-
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr.
-
Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na potahování dortů, výrobu kytiček, lístečků atd. Je možno ho uchovat v chladničce dobře zabalený v potravinářské folii. Pokud přece jen časem velmi ztuhne, stačí ho nastrouhat, jen si navlhčit ruce a znovu zpracovat.
Poznámka od kuchařky
I takto netradičně je možno ozdobit roládu. Stačí jí stočit kratší stranou, překrojit napůl, postavit a máme na ozdobení 2 dortíky.
Kuchařka: Hella