Marcipán – výroba

76
- reklama -

Suroviny

100 g mandlová mouka (nebo loupané mandle)
100 g cukr mletý (nebo práškový)
několik hořkých mandlí (nebo meruňková jádra, nebo mandlové aroma)
10 g sirup glukozový (nebo med)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Pokud nemáme k dispozici mandlovou mouku, tak postrouháme suché, loupané mandle a rozmixujeme na jemno (podle typu a velikosti mixeru zpracovávat případně na několikrát).

  2. Přidáme cukr a znovu krátce mixujeme.

  3. Přidáme sirup a po lžících vodu až se směs spojí.

  4. Dále těsto zpracujeme ručně na desce do požadované konzistence (měkkost, elastičnost) přidáváním cukru a vody dle potřeby.

  5. Snadno se barví; skladovat v dobře uzavřené nádobě (nebo PE sáčku) v lednici.

Poznámka od kuchařky

Je výborný třeba na tento dort: http://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…