
Suroviny
- 100 g mandlová mouka (nebo loupané mandle)
- 100 g cukr mletý (nebo práškový)
- několik hořkých mandlí (nebo meruňková jádra, nebo mandlové aroma)
- 10 g sirup glukozový (nebo med)
- voda
Postup přípravy receptu
-
Pokud nemáme k dispozici mandlovou mouku, tak postrouháme suché, loupané mandle a rozmixujeme na jemno (podle typu a velikosti mixeru zpracovávat případně na několikrát).
-
Přidáme cukr a znovu krátce mixujeme.
-
Přidáme sirup a po lžících vodu až se směs spojí.
-
Dále těsto zpracujeme ručně na desce do požadované konzistence (měkkost, elastičnost) přidáváním cukru a vody dle potřeby.
-
Snadno se barví; skladovat v dobře uzavřené nádobě (nebo PE sáčku) v lednici.
Poznámka od kuchařky
Je výborný třeba na tento dort: http://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort/
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…