Manželův pikantní guláš

57
- reklama -

Suroviny

800 g hovězí maso na guláš
100 g rajského protlaku
2 lžíce pikantního kečupu (já použila vlastní dělaný bez cukru a s troškou chilli kapek a fefreronky)
cibule (do objemu masa – oloupaná a nakrájená na kostičky)
2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
1 porek bílá část nakrájený na kolečka
1 vrchovatá lžíce maďarské gulášové papriky
1 zarovnaná PL papriky na perkelt
špetka majoránky
chilli (lze vynechat)
bílý pepř
sůl – vše dle chuti
vývar
cca 2 PL opražené hladké mouky na zahuštění
Olej nebo jiný vhodný tuk na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi a tuku zpěníme cibuli a pórek, rozvoníme česnek.

  2. Vhodíme očištěné maso a prudce orestujeme došeda, hned vhodíme papriku a pečlivě promícháme.

  3. Podlijeme vyvarem do výšky masa a velmi pomalu dusíme do měkka – podle kvality masa to trvá až 80 min.(i více bez tlakového hrnce). Mícháme a kontrolujeme tekutinu.

  4. Asi po 60 minutách vhodíme zbylé koření, přidáme protlak a kečup a dodusíme do měkka.

  5. Vedle na pánvi opražíme mouku do ořiškově hnědé a zahustíme omáčku – provaříme asi 10 minut – déle nemusíme, když je mouka opražená a odstavíme. Necháme asi 5 minut a dochutíme dle naší chuti.

  6. Promícháme a necháme ještě 10 min. na spojení chutí.

  7. Příloha – těstoviny, ale i rýže, knedlíky, brambory. Zdroj: Kuchařka mlsného manžela

Poznámka od kuchařky

Tento gulášek mi včera uvařil manžel, je jemně pikantní (jasně že guláš), ví, že já nerada a ani teď nesmím nic ostrého, takže se krotil, sobě samozřejmě pak přiostřil. Druhý den je pěkně rozleželý a ještě lepší 😉

Tento gulášek z hovězího masa jsem tu neobjevila, takže přidávám