
Suroviny
- 1000 g kapr (filety)
- 400 g listového těsta
- 150 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 250 g houby
- 10 dkg kuřecích jater
- máslo
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček.
-
Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme.
-
Necháme cca půl hodiny odležet.
-
Mezitím na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a houby.
-
Osmažené houby s cibulí rozmixujeme ponorným mixerem a smažíme pak ještě tak dlouho, až se ze směsi stane hustá pasta.
-
Směs necháme vychladnout.
-
Odležené filety seřízneme do obdélníkového tvaru.Odřezky z filetů a kuřecí játra orestujeme na lžíci másla.
-
Masovou směs rozemeleme nebo rozmixujeme na masovou pastu.
-
Alobal poklademe plátky anglické slaniny, slaninu potřeme směsí hub a cibule.
-
Na anglickou slaninu, potřenou houbovou směsí, položíme jeden filet kůží nahoru, potřeme směsí rybího masa s drůbeží játrou a přikryjeme druhým filetem kůží dolů.
-
Pomocí alobalu přehneme slaninu přes povrch filetu. Zabalíme do alobalu a dáme do mrazáku na cca 15 minut ztuhnout.
-
Mezitím si rozválíme listové těsto. Ztuhlý balíček s filety zbavíme alobalu, položíme na plát listového těsta a obalíme těstem.
-
Těsto propíchneme nebo prořízneme, aby mohla unikat pára, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190°C na cca 25 minut.
-
Podáváme teplé s brambory nebo vychladlé, jako studené pohoštění.
Poznámka od kuchařky
Recept mi kdysi poslal Mánek.
Dělal jej i v Babicových dobrotách.
Mánek – Milan Palička vtipně po natáčení poznamenal……..někomu Babica nesedí. Já byl rád, když seděl. Nebolelo mě za krkem…..Mánek je proti Babicovi totiž o hodně menší. :-))