Mangová pěna (mango mousse)

88
- reklama -

Suroviny
cca 10

1 zralé mango
2 šlehačky ke šlehání
80 g moučkového cukru
1/2 sáčku želatiny (používám želatinu Varoma)
5 lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min).
    Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku lehce vmícháme do rozmixovaného manga.

    Želatinu v kastrůlku lehce rozehřejeme a přidáme k ní asi dvě lžíce vzniklé pěny. Za stálého míchání želatinu pomalu vlijeme do rozmixovaného manga se šlehačkou.

    Ihned dáváme do mističek a necháme chladit v lednici. Na ozdobu jsem použila želé dr. Oetker.

Poznámka od kuchařky

Pěnu můžeme z misek i vyklopit, mističky ponoříme do teplé vody, nesmíme však nechat příliš dlouho, pěna by se rozpustila.