
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 PL olej
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 rajčata
- 2 zelené papriky
- hrst pokrájených listů mangoldu
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- římský kmín
- špetka skořice
- kari koření
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme paradajky pokrájané na drobno (môžeme zbaviť šupky, ja osobne to nerobím), pokrájanú papriku, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, dusíme.
-
Pridáme umyté pokrájané listy mangoldu, prikryjeme pokrievkou a necháme zavädnúť. Premiešame, necháme odpariť prebytočnú tekutinu – ak sa nám to zdá riedke.
-
Do zmesi vyklopíme vajíčka, stlmíme teplotu, nemiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme vajíčka zatuhnúť.
Poznámka od kuchařky
Konzumujeme napr. s arabským chlebom, vhodné na raňajky.
Kuchař: magdalenka