- reklama -
Suroviny
- 1 svazek mangoldu
- 150 g žampionů
- 3-4 brambory
- 1 větší mrkev
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky ( měla jsem špaldovou )
- zeleninový vývar
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme jíšku. Přilijeme chladný vývar, rozšleháme, přidáme kmín a přivedeme k varu.
-
Všechnu zeleninu i žampiony očistíme a pokrájíme na malé kousky. Mangold dáme stranou a ostatní vložíme do polévky. Po cca 10 minutách přidáme i mangold a společně vaříme doměkka.
-
Na závěr dochutíme čerstvě mletým pepřem, je-li třeba přisolíme a posypeme petrželkovou natí.
Kuchařka: maris