- reklama -
Suroviny
- 6-7 velkých listů mangoldu bez řapíku
- 100 g Nivy
- 1 menší pórek
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 700-800 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový)
- 100 ml smetany 31%
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Pórek (celý), šalotku, česnek a omytý mangold nakrájíme na kousky. Na másle zpěníme šalotku s pórkem a česnekem. Přidáme mouku a po orestování zalijeme studeným vývarem.
-
Omáčku přivedeme k varu a přisypeme mangold. Společně vaříme cca 10 minut a promícháváme. Poté vše ponorným mixérem promixujeme dohladka nebo necháme malé kousky. Přilijeme smetanu a vmícháme nastrouhanou Nivu.
-
Vše promícháme a necháme sýr rozpustit. Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborami nebo knedlíky a vařeným hovězím masem nebo vejci.
Kuchařka: mika59