
- reklama -
Suroviny
- Udávám pouze orientační množství:
- 300 g čerstvého mangoldu
- 1 cibule
- 5-6 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- pepř
- sůl
- konzervovaná kukuřice o objemu 425 ml (případně mražená)
Postup přípravy receptu
-
Mangold umyjeme, pokrájame vrátane stoniek. Na oleji podusíme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, necháme zavoňať a hneď pridáme mangold. Osolíme, okoreníme, necháme pod pokrievkou zavädnúť.
-
Premiešavame, voda stačí zbytková z umývania. Dusíme cca 5 minút, vtedy pridáme obsah konzervy bez nálevu, prehrejeme, príp. dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Podávame ako prílohu, prípadne ako hlavný chod, u nás dnes boli k tomu nové pečené zemiaky (aj so šupkou).
Kuchař: magdalenka