
Suroviny
- 1 velká cibule
- olej
- 1 zralé mango
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- sladká chilli omáčka nebo mleté chilli dle chuti
- 200 ml vody
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička Solamylu
- rýže
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli.
-
Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou.
-
Přidáme chili, protlak, ocet a cukr, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme.
-
Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.
-
Podle potřeby dochutíme cukrem, octem a chili.
Podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se místními recepty na kuřecí maso s mangem (http://www.toprecepty.cz/recept/37760-kruti-nudlic…, http://www.toprecepty.cz/recept/11840-sladkokysele…), ale jako téměř vegetarián jsem kuřecí maso vynechala a i tak to bylo moc dobré.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.