Mandlový srnčí hřbet s rebarborou a ořechy

51
- reklama -

Suroviny

4 vejce
200 g hnědého třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g másla
2 lžíce rumu
180 g oloupaných mletých mandlí
100 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
60 g vlašských ořechů
280 g rebarbory

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme rozpuštěné zchladlé máslo.
    Přidáme rum, mandle a mouku promíchanou s kypřícím práškem.
    Ořechy nahrubo nasekáme a spolu s rebarborou zamícháme do těsta.
    Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet.

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut.
    Upečený srnčí hřbet opatrně vyklopíme, necháme na mřížce vychladnout a před podáváním pocukrujeme.