![Mandlový srnčí hřbet s rebarborou a ořechy_5ff70329de39f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/mandlovy-srnci-hrbet-s-rebarborou-a-orechy_5ff70329cfdec.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 200 g hnědého třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g másla
- 2 lžíce rumu
- 180 g oloupaných mletých mandlí
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 60 g vlašských ořechů
- 280 g rebarbory
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.
-
V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme rozpuštěné zchladlé máslo.
Přidáme rum, mandle a mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Ořechy nahrubo nasekáme a spolu s rebarborou zamícháme do těsta.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. -
Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut.
Upečený srnčí hřbet opatrně vyklopíme, necháme na mřížce vychladnout a před podáváním pocukrujeme.
Kuchařka: Angel 666