
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 500 ml teplého mléka
- 200 g mandlové mouky
- 5 plátku želatiny
- 90 g cukru
- 400 ml smetany ke šlehání
- 4 kiwi
- 200 g jahod
Postup přípravy receptu
-
Do mandlové moučky nalijeme mléko a směs na 10 min. odstavíme.
-
Potom přecedíme přes jemnou utěrku a dobře vymačkáme.
-
Želatinu dáme do trochy vody nabobtnat, vymačkáme a rozpustíme ve vlažném mandlovém mléce s cukrem. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout.
-
Směs vložíme do chladničky.
-
Ze smetany ušleháme hustou šlehačku, mandlovou směs vymícháme s trochou šlehačky a pak přidáme zbytek a promícháme.
-
Mandlový pudink rozdělíme do pohárků a střídavě prokládáme plátky kiwi a jahodami.
-
Dezert vložíme na 3 hodiny do chladničky.
Poznámka od kuchařky
Podkud máte rádi mandle, můžete do mléka přidat pár kapek mandlového aroma.Pudink je velmi jemný, lehký a osvěžující.
Kuchařka: Bahula