
- reklama -
Suroviny
- asi 150 g mandlí (spařených a oloupaných)
- asi 10 lžic cukru
- troška oleje (na potření alobalu)
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme na ni mandle a cukr.
-
Za častého míchání rozpouštíme cukr, kterým se mandle obalí, zezlátnou a vytvoří se karamel.
-
Přesypeme na talíř, na nějž jsme si připravili alobal lehounce potřeným olejem.
-
Mandle na něj rozložíme a počkáme, dokud zcela nevychladnou.
-
Pak rozmixujeme na drť.
-
Pak vložíme do sklenice a uchováváme na suchém místě.
Používáme na výrobu nebo ozdobu různých moučníků, pohárů, krémů atd.
Slabší jedinci jako třeba já chodí griliáš v noci krást do spíže .-)
Poznámka od kuchařky
Griliáš lze připravit z jakýchkoli ořechů – vlašských, lískových, arašídů, pistácií…, ale třeba i ze slunečnicových semínek.
Kuchařka: danielle72