
Suroviny
1 klasický plech
- 6-10 bílků
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- krém:
- 250 ml mléka
- 125 g másla
- 1 čokoládový pudink
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- na ozdobu:
- strouhaná čokoláda
- půlky mandlí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.
-
Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se strouhanými mandlemi a vmícháváme pomalu do sněhu. Dáme na plech s papírem na pečení, vsuneme do vyhřáté trouby, hlídáme a když těsto začne růžovět, je hotové, trvá to krátce!
-
Necháme vychladnout, vyklopíme i s papírem, který vezmeme za dva rohy a stáhneme ho jako hada a namažeme krémem.
-
Ten uděláme tak, že vyšleháme máslo s cukrem i vanilkovým a k tomu přidáváme pomalu po lžících hustý pudink, stále šleháme, pak natřeme na upečené těsto.
-
Nakonec nalajnujeme do krému porce a na každou dáme půl mandle a celé řezy se posypávají strouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Řezy mne inspirovaly z několika receptů a něco jsem změnila. Mandlové řezy jsou vynikající, dle mého manžela, prý jsou jako dort!
Místo strouhané čokolády by šla na krém čokopoleva a můžete ho udělat z jakéhokoliv pudinku, bude krém zase jiné chuti.