Mandlové tyčinky

101
- reklama -

Suroviny
3 plechy

Na těsto:
100 g sušených meruněk
150 g marcipánu
3 bílky
80 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
1/2 KL mandlového aroma (od Dr. Oetkera, nemusí být)
200 g hladké mouky
Na ozdobení:
200 g plátků mandlí
1 balíček bílé polevy

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu těsta nakrájíme meruňky a marcipán na kostičky.

  2. Bílky postupně zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do marcipánu.

  3. Přidáme cukr, vanilínový cukr, aroma a mouku a ručně vymícháme dohladka. Přidáme kousky meruňek.

  4. Pracovní plochu posypeme plátky mandlí, navlhčenýma rukama po částech odebíráme těsto, ze kterého na mandlích vyválíme válečky.

  5. Tyčinky klademe na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

    Elektrická trouba: 180°C

    Horkovzdušná trouba: 160°C

    Plynová trouba: stupeň 2-3

    Doba pečení: asi 12 min

    Na ozdobení rozpustíme polevu a polovinu vychladlé tyčinky do ní namáčíme a necháme zatuhnout.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z vánočního receptáře Dr. Oetker.

Kdo chce, může si udělat zdravější variantu – bílou mouku nahradit celozrnnou a místo normálního cukru použít třtinový 😉

Jo a zrovna jsem to dopekla, takže na fotkách to je ještě bez tý polevy.

Sladké Vánoce!