
- reklama -
Suroviny
6 ks
- 400 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí (7g)
- 180-230 ml mléka (podle nasákavosti mouky)
- 1 žloutek
- 70 g másla (změklého)
- 1 lžička citronové kůry
- 40 g cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g loupaných mandlí (nasekaných),
Postup přípravy receptu
-
Do mouky vmícháme droždí. Ve vlažném mléce prošlehejte žloutek a vmíchejte máslo, špetku soli, citronovou kůru , cukr i vanilkový cukr.
-
Pak nalijte mokrou směs do suché a zadělejte středně tuhé těsto. Nechte hodinu kynout.
-
Vyválejte na 6 trojúhelníků, stočte do rohlíku a nechte 15 minut kynout na plechu.
-
Zároveň namočte mandle do vlažné vody.
-
Rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlemi.
-
Pečte v troubě na 170°C asi 20 minut. Přeji doboru chuť. 🙂
Poznámka od kuchařky
TIP: Mandle můžeme nahradit třeba mákem,solí a nebo kmínek
Kuchař: Azumi









