- reklama -
Suroviny
- 250 g cukru krystal
- 1/8 l vody
- šťávu z 1/2 citronu
- 225 g strouhaných mandlí
- 1 KL rumu nebo mandlového likéru
- 50 g moučkového cukru na prkénko
- čoko poleva
Postup přípravy receptu
-
Cukr svaříme s vodou a citronovou šťávou na třetí stupeň (na bublinu). Pak jej vlijeme na porcelánovou mísu a necháme částečně vychladnout. Potom jej vařečkou umícháme do zhoustnutí a hodně jej vypracujeme.
-
Přidáme strouhané mandle a rum (nebo likér) a z tuhé hmoty děláme pralinky a sušíme je na prkénku poprášeném moučkovým cukrem.
-
Oschlé pralinky polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Poznámka od kuchařky
Můžeme naskládat do krabičky nebo sáčku s mašličkou a dát přátelům jako dárek. http://www.majamotti.eu
Kuchařka: Maja Motti