Mandlové kynuté pusinky

56
- reklama -

Suroviny

30 g (ml) vody
2 žloutky
120 g měkké Hery
vanilkový cukr
240 g polohrubé mouky
21 g droždí
Náplň:
2 bílky
120 g cukru krupice
120 g mletých mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Těsta je poměrně málo, míchala jsem robotem, výborně by šlo i ručně. Je dost mastné, ve výsledku mi připomínalo měkké linecké těsto.

  2. Ve vodě rozmícháme droždí s částí cukru, po chvilce přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto.

  3. Než si připravíme náplń (bílky ušleháme, vešleháme do nich dotuha cukr a už jen opatrně vmícháme mleté mandle), těsto mírně nakyne.

  4. Na pomoučené desce ho opatrně rozválíme na ne moc široký obdélník – pro snadnější manipulaci s těstem jsem ho rozdělila na půlku a vše dělala dvakrát.

  5. Na plát natřeme půlku náplně, opatrně srolujeme (těsto je velmi měkké) a totéž uděláme i s druhou půlkou. Oba záviny pak asi na hodinu dáme ztuhnout do lednice.

  6. Nakrájíme asi 2-3 cm široké řezy, poukládáme je na plech a ihned upečeme.

  7. Vložíme do trouby rozpálené na 200°C, ihned zeslabíme na 180°C a upečeme (asi 15minut).

Poznámka od kuchařky

Lehouncí, voňaví šnečci se v puse opravdu jen rozplynou….

Přesto, že se mi náplň zdála opravdu hodně sladká, i po pocukrování pusinek jsou sladké tak akorát – jako malinký zákusek, přesně pro mlsnou pusu.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/