
Suroviny
- 30 g (ml) vody
- 2 žloutky
- 120 g měkké Hery
- vanilkový cukr
- 240 g polohrubé mouky
- 21 g droždí
- Náplň:
- 2 bílky
- 120 g cukru krupice
- 120 g mletých mandlí
Postup přípravy receptu
-
Těsta je poměrně málo, míchala jsem robotem, výborně by šlo i ručně. Je dost mastné, ve výsledku mi připomínalo měkké linecké těsto.
-
Ve vodě rozmícháme droždí s částí cukru, po chvilce přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto.
-
Než si připravíme náplń (bílky ušleháme, vešleháme do nich dotuha cukr a už jen opatrně vmícháme mleté mandle), těsto mírně nakyne.
-
Na pomoučené desce ho opatrně rozválíme na ne moc široký obdélník – pro snadnější manipulaci s těstem jsem ho rozdělila na půlku a vše dělala dvakrát.
-
Na plát natřeme půlku náplně, opatrně srolujeme (těsto je velmi měkké) a totéž uděláme i s druhou půlkou. Oba záviny pak asi na hodinu dáme ztuhnout do lednice.
-
Nakrájíme asi 2-3 cm široké řezy, poukládáme je na plech a ihned upečeme.
-
Vložíme do trouby rozpálené na 200°C, ihned zeslabíme na 180°C a upečeme (asi 15minut).
Poznámka od kuchařky
Lehouncí, voňaví šnečci se v puse opravdu jen rozplynou….
Přesto, že se mi náplň zdála opravdu hodně sladká, i po pocukrování pusinek jsou sladké tak akorát – jako malinký zákusek, přesně pro mlsnou pusu.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/