- reklama -
Suroviny
20ks
- 60 g celozrnné pšeničné mouky
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g mletých mandlí
- 10 g Fruktosy (moučkové)
- 20 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
- 90 g másla
- 3 kapky citrónového oleje Just
- Krém:
- 70 g celozrnných piškotů
- 70 g mletých mandlí
- 125 ml rýžového mléka (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 15 g Fruktosy (moučkové)
- 10 g vanilkové Fruktosy (vanilkový cukr light)
- 1-2 lžíce rumu (nebo pár kapek rumové esence)
- rybízová marmeláda
- hořká čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin si propracujeme těsto a necháme uležet alespoň 30min v lednici.
-
Poté si vyválíme plát, vykrojíme skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka a vytvarujeme do formiček košíčků (je to méně pracnější než do formiček vymačkávat kousky těsta).
-
Poté pečeme cca 20-25 minut při 150°C a necháme vychladnout.
-
Vyklopíme, na dno dáme trochu marmelády, vyplníme krémem a dozdobíme čokoládou.
-
Krém: Piškoty si namočíme do mléka a necháme nasáknout.
-
Potom přidáme ostatní suroviny a pořádně propracujeme, aby nám nezůstaly hrudky piškot. Pokud si chcete přidělat práci, můžete si piškoty namlít, abyste nemuseli čekat, než „vypijou“ mléko.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave