Mandlové housličky

62
- reklama -

Suroviny
cca 50 kousků

180 g hladké mouky
80 g cukr moučka
80 g mletých mandlí
1 vanilkový cukr
140 g másla nebo Hery
1 žloutek
Krém:
120 g másla
60 g kakaa
140 g cukr moučka
1 vejce
trošku rumu
Na zdobení:
čokoládová poleva
popřípadě čokoláda na vaření
kousek 100% tuku (Omega, Iva)
mandle na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme je odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.

  2. Krém:
    Do změklého másla vmícháme kakao, cukr a vejce a trošku rumu. Krém vyšleháme a necháme odpočinout v lednici.

  3. Z těsta vykrajujeme kytarky, nebo libovolné tvary, které upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  4. Vychladlé kousky slepujeme krémem, namáčíme z jedné poloviny do rozehřáté čokolády a zdobíme mandlí.

Poznámka od kuchařky

Chtěla bych moc poděkovat spagetce a Marcelce, že mi pomohly zachránit sražený krém:-)