
- reklama -
Suroviny
cca 50 kousků
- 180 g hladké mouky
- 80 g cukr moučka
- 80 g mletých mandlí
- 1 vanilkový cukr
- 140 g másla nebo Hery
- 1 žloutek
- Krém:
- 120 g másla
- 60 g kakaa
- 140 g cukr moučka
- 1 vejce
- trošku rumu
- Na zdobení:
- čokoládová poleva
- popřípadě čokoláda na vaření
- kousek 100% tuku (Omega, Iva)
- mandle na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme je odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.
-
Krém:
Do změklého másla vmícháme kakao, cukr a vejce a trošku rumu. Krém vyšleháme a necháme odpočinout v lednici. -
Z těsta vykrajujeme kytarky, nebo libovolné tvary, které upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
-
Vychladlé kousky slepujeme krémem, namáčíme z jedné poloviny do rozehřáté čokolády a zdobíme mandlí.
Poznámka od kuchařky
Chtěla bych moc poděkovat spagetce a Marcelce, že mi pomohly zachránit sražený krém:-)
Kuchařka: JanaDorazinova