
- reklama -
Suroviny
podle velikosti cca 40ks
- Těsto:
- 100 g hladké mouky
- 120 g Hery
- 100 g mletých neloupaných mandlí
- 2 lžíce rumu
- 3 lžíce moučkového cukru
- KRÉM:
- 200 g bílé čokolády
- 100 g másla
- 2 rovné lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce mléka
- 2 lžičky Nescafé
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme sypké suroviny, přidáme změklou Heru nakrájenou na menší kousky a rum a zpracujeme těsto, které dáme odležet do lednice. Těsto vyválíme na výšku cca 4mm a vykrajujeme kolečka.
-
Pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova. Vychladlé slepujeme krémem.
-
KRÉM: V misce z nerezu nebo kastrůlku rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu. Do vychladlé dáme kávu, kterou jsme rozpustili v mléce. Máslo vymícháme s cukrem a postupně přidáváme čokoládovou hmotu.
-
Naplníme jím zdobící sáček a natříkáme v malé vrstvě na polovinu upečených koleček. Druhou polovinou přikryjeme. Povrch koleček můžeme potřít žloutkovou (nebo jinou) polevou.
-
POLEVA: 1 žloutek + 50 g moučkového cukru se tře do zhoustnutí, nejlépe vařečkou.
Kuchařka: mischelinka