- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 220 g másla – Hery
- 2 žloutky
- 120 g mandlí
- (spařené, oloupané, oschlé a umleté)
- 60 g práškového cukru
- špetka soli
- Krém:
- 3 vejce
- 150 g krystalového cukru
- mandlová tresť
- 200 g másla
- čokoládová poleva
- (čokoláda na vaření, ztužený tuk, 2:1)
- mandle na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.
-
Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C, 10 min. – sledujeme!
-
Krém:
Nad parou šľaháme do zhustnutia celé vajcia s cukrom, ochutíme mandľovou tresťou. Vychladnutý krém po častiach pridávame do masla a vyšľaháme. -
Kolieska zlepujeme krémom, namáčame do čokopolevy, pred zatuhnutím zdobíme polovičkou mandle.
Kuchař: magdalenka