Mandlová kolečka

56
- reklama -

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
220 g másla – Hery
2 žloutky
120 g mandlí
(spařené, oloupané, oschlé a umleté)
60 g práškového cukru
špetka soli
Krém:
3 vejce
150 g krystalového cukru
mandlová tresť
200 g másla
čokoládová poleva
(čokoláda na vaření, ztužený tuk, 2:1)
mandle na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.


    Zobrazit celý recept

  2. Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C, 10 min. – sledujeme!

  3. Krém:
    Nad parou šľaháme do zhustnutia celé vajcia s cukrom, ochutíme mandľovou tresťou. Vychladnutý krém po častiach pridávame do masla a vyšľaháme.

  4. Kolieska zlepujeme krémom, namáčame do čokopolevy, pred zatuhnutím zdobíme polovičkou mandle.