
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1/2 hrnečku oleje (velikost hrneceku 250 ml)
- 1/4 hrnečku jablečného octa
- 1/2 hrnečku bílého cukru
- 1 kávová lžička soli
- 1/4 kávové lžičky mletého pepře
- 2 polévkové lžíce sušené petrželky
- 1/2 hrnečku mandlí nakrájené na plátky nebo nudličky
- 1 celý červeno listový salát (natrhaný na kousky)
- 1 červená cibule (nakrájená na drobno)
- 1 hrneček nakrájeného řapíkového celeru
- 1 malá konzerva mandarinek
Postup přípravy receptu
-
Do menší nádoby s uzavřením smícháme dobře olej, jablečný ocet 1/4 hrnečku cukru, sušenou petrželku, sůl a pepř. Skutečně dobře promícháme.
-
Na menší pánev dáme další 1/4 hrnečku cukru a mandle a na střední teplotě mícháme
Sundáme z tepla a necháme vychladnout a oddělíme je co nejvíce od sebe. -
Do velké salátové mísy dáme salát roztrhaný na kousky, celer, červenou cibuli, mandle a segmenty mandarinek. Dobře promícháme a zalijeme s připraveným dressing.
Poznámka od kuchařky
Podavame jako predkrm.
Recept mam od pritelkyne.
Kuchařka: hazel