
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g bílého chřestu oloupaného a zbaveného dřevnatých konců
- mořská sůl
- špetka cukru
- 200 ml smetany na vaření
- 4 lžíce neloupaných strouhaných mandlí
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 hrst nakrájené plocholisté petržele
- pár kapek citronu
- 2 lžičky zeleného pepře (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Osolenou vodu ve vyšším hrnci přivedeme k varu. Pak přidáme sůl, cukr a citronovou šťávu. Do vody vložíme chřest a vaříme do změknutí (cca 10 minut, nutno vyzkoušet). Chřest pak slijeme a necháme okapat a udržujeme po pokličkou v teple.
-
Zatímco se chřest vaří, si na suché teflonové pánvi opražíme mandle. Když začnou vonět, přesypeme je do mističky.
-
Na pánev nalijeme smetanu, přidáme česnek, kuličky naloženého pepře, osolíme a provaříme. Když směs začne houstnout, vsypeme mandle i petrželku a odstavíme. Můžeme také lehce zakápnout citronovou šťávou.
-
Chřest přeložíme na nahřátý talíř, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo, ale i brambory nebo těstoviny.
Kuchařka: danielle72