- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 šálky vody
- 1 šálek cukru
- 0,5 kg mandarinek (vymačkáme cca 1,25 šálku šťávy)
- 1 lžíce citronové šťávy
- kousek mandarinkové kůry – (asi 2×4 cm)
Postup přípravy receptu
-
Svařte sirup z 1 šálku vody a cukru, nechte bublat asi 5 minut.
-
Odstavte, přidejte mandarinkovou kůru, vmíchejte šálek studené vody, mandarinkovou a citronovou šťávu. Dejte vychladit a pak zpracujte ve výrobníku na zmrzlinu.
Poznámka od kuchařky
Lepší jsou menší plody plné šťávy. Nyní jsou právě nejchutnější 😉 Tato zmrzlina (nebo chcete-li, sorbet) patří ke klasickým vánočním dezertům v Toskánsku 🙂
Podobně můžete udělat i z pomerančů nebo citronů.
Kuchařka: toscana