Mandarinkový sorbet

58
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 šálky vody
1 šálek cukru
0,5 kg mandarinek (vymačkáme cca 1,25 šálku šťávy)
1 lžíce citronové šťávy
kousek mandarinkové kůry – (asi 2×4 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Svařte sirup z 1 šálku vody a cukru, nechte bublat asi 5 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Odstavte, přidejte mandarinkovou kůru, vmíchejte šálek studené vody, mandarinkovou a citronovou šťávu. Dejte vychladit a pak zpracujte ve výrobníku na zmrzlinu.

Poznámka od kuchařky

Lepší jsou menší plody plné šťávy. Nyní jsou právě nejchutnější 😉 Tato zmrzlina (nebo chcete-li, sorbet) patří ke klasickým vánočním dezertům v Toskánsku 🙂

Podobně můžete udělat i z pomerančů nebo citronů.