Mandarinkový koláč s tvarohovým krémem

59
- reklama -

Suroviny
10 porcí

4 vejce
2 hrnky krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek oleje
3 hrnky polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
2 malé plechovky mandarinkového kompotu i se šťávou
skořice na posypání
Krém
250 g měkkého tvarohu
2 kelímky zakysané smetany
2 kelímky smeany ke šlehání,
moučkovy cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Smetany ke šlehání vyšleháme do husta, zašleháme do nich cukr, zakysané smetany, tvaroh a podle chuti ještě dosladíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, olejem a šťávou z kompotu. Po částech přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

  3. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a pokrájené mandarinky.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.

  5. Vychladlý moučník potřeme krémem, uhladíme a posypeme mletou skořicí.

  6. V chladnu necháme do druhého dne uležet

Poznámka od kuchařky

Předehřála jsem si troubu na 200°C a pekla na 150°C, ale opět záleží na typu trouby. Během pečení sledovat, aby těsto nebylo černé.