
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 125 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 5 ČL kakaa
- 2 ČL rumu
- plech 30×40
- Náplň:
- 600 g mandarinkoveho kompotu
- 100 g moučkového cukru
- 500 ml kefíru
- 10 plátků želatiny
- 200 ml šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce.
-
Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme.
-
Nakonec přidáme rum a dobře promícháme.
-
Plech vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme.
-
Na náplň si připravíme mandarinky, které scedíme a šťávu uchováme.
-
Smícháme kefír, cukr a 3 lžíce mandarinkové šťávy.
-
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a poté svaříme v malém kastrůlku.
-
Rozpuštěnou horkou želatinu přimícháme do kefírové směsi. Šlehačku ušleháme do tuha a spolu s třetinou mandarinek opatrně vmícháme do kefírového krému.
-
Krémem potřeme upečený plát a minimálně na čtyři hodiny dáme do chladu ztuhnout.
-
Potom nakrájíme a ozdobíme zbylými mandarinkami.
Kuchařka: Bahula