- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- Náplň:
- 2 plechovky mandarinkového kompotu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový puding bez vaření
- 1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse promíchejte polohrubou mouku, oba cukry, kypřící prášek, vejce, olej a mléko. Obsah mísy důkladně promíchejte a těsto nalijte do tukem vytřeného a polohrubou moukou vysypaného vyššího plechu.
-
Pečte v troubě vyhřáté na 170°C a průběh pečení kontrolujte pomocí špejle.
-
Náplň začněte připravovat v okamžiku, kdy bude plát zcela vychladlý, je totiž velmi rychlá.
-
Do větší misky, nalijte obsah dvou plechovek (i s nálevem). Přilijte smetanu ke šlehání, nasypte puding bez vaření a ztužovač šlehačky.
-
Tak dlouho míchejte, až se vytvoří kompaktní krémová hmota, ve které budou i mandarinky rozbité na kousky.
-
Náplň rozetřete na povrch moučníku.
Kuchařka: an.Lucka