Mamky salát z kysaného zelí

88
- reklama -

Suroviny
2 až 3 porce

0,5 kg nejlépe domácího kysaného zelí
2 větší cibule
sůl
mletý pepř
pálivá paprika v prášku (vše podle vlastní chuti)
ocet jaký kdo má rád a též dle vlastní chuti
2 PL oleje (nejlépe olivového extra panenského)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve pokrájíme kysané zelí několikrát vodorovně a několikrát svisle podle toho, jak chcete mít salát drobný.

  2. Do nakrájeného zelí přidáme nadrobno nakrájené cibule a ostatní ingredience. Dobře promícháme, případně ještě přidáme sůl, pepř, pálivou papriku, ocet – může být i jablečný – nebo olej.

Poznámka od kuchařky

Tento salát dělám dost ostrý, chutná hlavně mužům. Hodí se k pečeným masům, kachně, huse, vepřové pečeni i k uzenému. Řekla bych, že tento salát je nejen zdravý díky kysanému zelíčku a dalším surovinám, ale ještě píše, potom se napít pivečka, no prostě BOŽÍ…

Pro ty, kdo neradi až tak ostré, mohou si tento salát zjemnit stévií, medem nebo sladkým nastrouhaným jablkem.

Tak si nechte chutnat.