
Suroviny
5-6 porcí
- Na výpečky:
- 1 kg libového bůčku nebo krkovice
- 2 cibule
- cca 10 stroužků česneku
- sádlo nebo trochu oleje
- sůl
- kmín
- Na merendu:
- 2 cibule
- kysané zelí
- cca 1,5 kg brambor
Postup přípravy receptu
-
Maso osolime, pridame kmin a na platky nakrajeny cesnek, zasypeme nakrajenou cibulkou a peceme prikryte na sadle nebo oleji do mekka. Podle potreby podlevame vodou.
-
Mekke maso vyjmeme a uchovame v teple.
-
Cibuli a cesnek v pekacku nechame neodkryte zhnednout.
-
Merenda: Kysane zeli lehce povarime. Brambory uvarime do mekka. Zbyle 2 cibule nakrajene najemno osmazime do krasne hnede barvy. Pote brambory pomackame nebo naslehame jako na bramborovou kasi a pridame vse, co nam zbylo z vypecku. Veskerou stavu ( dbame, aby ji bylo dost ), a cibulku s cesnekem, opet rozmixujeme.
-
Potom uz jenom pridame povarene zeli, osmazenou cibulku a poradne promichame. Dochutime soli, ale vetsinou neni potreba.
Poznámka od kuchařky
jako mala jsem mamincinu merendu milovala, ted ji ma stejne rad manzel i dcera. Vyhodou je zuzitkovani vsech surovin. Doufam, ze bude stejne chutnat i Vam. Moc jsem se toho od maminky nestihla naucit. BOHUZEL… Je tady par receptu, ale pouze se zelim a cibulkou. Tu pravou chut tomuto pokrmu doda prave ta vypecena stavicka.









