- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 3 vejce
- 0,5 litru vlažného mléka
- 200 g polohrubé mouky
- špetka soli
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Umícháme řídké těsto a necháme ho chvilku odležet. V troubě na hlubokém pekáči rozpálíme větší množství oleje, nalijeme na něj těsto a zprudka upečeme.
-
Když na svítku naskáčou puchýře a naběhlé okraje zhnědnou, máme hotovo. Pozor, netrvá to dlouho (cca 5-10 minut).
-
Svítek v pekáči překrojíme jednou podélně a třikrát napříč, takže dostaneme osm stejně velkých kusů. Podáváme ještě teplý, namazaný povidly, marmeládou nebo rozmačkaným ovocem.
Poznámka od kuchařky
Svítek nám maminka dělávala k obědu jen málokdy, většinou když neměla čas uvařit něco „pořádného“. O to víc jsme ho my děti měly rády.
Kuchařka: Klariska