Mallorský zeleninový koláč – Coca de trampó

74
- reklama -

Suroviny

Těsto:
-400 g hladké mouky
-1 lžička prášku do pečiva
-100 ml vody
-100 ml slunečnicového oleje
– špetka soli
Zelenina:
-200 g cibule
-200 g zelené papriky
-200 g rajčat
-5 g mleté sladké papriky
-100 ml olivového oleje
– sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme tužší těsto, které rozválíme na tenkou placku a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Zelenina:
    Cibuli oloupeme, omyté papriky zbavíme semínek, omytým rajčatům vyřízneme tužší část od stopky.

  3. Všechnu zeleninu pokrájíme na cca 1 cm čtverečky a v míse smícháme se zbytkem ingrediencí. Dochutíme solí.

  4. Zeleninovou směs rozprostřeme na vyválené těsto.

  5. Dáme péct do předehřáté trouby na 190°C asi 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept také zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

*Koláč pochází ze španělského ostrova Mallorca.

**Dělal jsem na plech o rozměru cca 40×33 cm.

***Do těsta jsem přidal o krapet víc vody, protože bylo příliš tuhé, záleží na mouce.

****Zeleninu jsem vážil už očištěnou a nakrájenou na kousky.