
Suroviny
- Těsto:
- -400 g hladké mouky
- -1 lžička prášku do pečiva
- -100 ml vody
- -100 ml slunečnicového oleje
- – špetka soli
- Zelenina:
- -200 g cibule
- -200 g zelené papriky
- -200 g rajčat
- -5 g mleté sladké papriky
- -100 ml olivového oleje
- – sůl
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme tužší těsto, které rozválíme na tenkou placku a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Zelenina:
Cibuli oloupeme, omyté papriky zbavíme semínek, omytým rajčatům vyřízneme tužší část od stopky. -
Všechnu zeleninu pokrájíme na cca 1 cm čtverečky a v míse smícháme se zbytkem ingrediencí. Dochutíme solí.
-
Zeleninovou směs rozprostřeme na vyválené těsto.
-
Dáme péct do předehřáté trouby na 190°C asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept také zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Koláč pochází ze španělského ostrova Mallorca.
**Dělal jsem na plech o rozměru cca 40×33 cm.
***Do těsta jsem přidal o krapet víc vody, protože bylo příliš tuhé, záleží na mouce.
****Zeleninu jsem vážil už očištěnou a nakrájenou na kousky.