Suroviny
pro celou rodinu
- Tolary:
- 800 g vepřového mletého masa
- 1 velkou cibuli
- 150 g veky nebo rohlíků
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- postrouhaný křen
- sůl
- pepř
- černé pivo
- Na trojobal:
- mouka
- rozšlehaná 2 vejce
- velká lžíce dijónské hořčice
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou, nebo rohlíky namočenými v pivu, přidáme 2 lžíce křenu, česnek utřený se solí,1 vejce a pivo, pokud zůstalo z namočených rohlíků. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
-
Ze směsi vytvoříme placičky a mezi ně zatlačíme 1 lžíci křenu. Pokud se směs lepí na ruce, pomůžeme si strouhankou. Placičky spojíme a obalíme v mouce, vejcích s hořčicí a strouhance.
-
Pomalu smažíme, aby se tolary propekly.
-
Příloha: Malínské tolary mají rády jako přílohu kromě bramborové kaše dobré vařené zelíčko, ale nepohrdnou ani právě uvařeným jablečným kompotem.
-
Křenem nešetřete, jinak by chuťově nevynikl.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:Knihovnička receptů – To nejlepší z piva