Malínské plněné tolary s křenem

50
- reklama -

Suroviny
pro celou rodinu

Tolary:
800 g vepřového mletého masa
1 velkou cibuli
150 g veky nebo rohlíků
1 vejce
3 stroužky česneku
100 g slaniny
postrouhaný křen
sůl
pepř
černé pivo
Na trojobal:
mouka
rozšlehaná 2 vejce
velká lžíce dijónské hořčice
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou, nebo rohlíky namočenými v pivu, přidáme 2 lžíce křenu, česnek utřený se solí,1 vejce a pivo, pokud zůstalo z namočených rohlíků. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Ze směsi vytvoříme placičky a mezi ně zatlačíme 1 lžíci křenu. Pokud se směs lepí na ruce, pomůžeme si strouhankou. Placičky spojíme a obalíme v mouce, vejcích s hořčicí a strouhance.

  3. Pomalu smažíme, aby se tolary propekly.

  4. Příloha: Malínské tolary mají rády jako přílohu kromě bramborové kaše dobré vařené zelíčko, ale nepohrdnou ani právě uvařeným jablečným kompotem.

  5. Křenem nešetřete, jinak by chuťově nevynikl.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:Knihovnička receptů – To nejlepší z piva