
Suroviny
- 1/2 kg malin (čerstvé nebo mražené)
- 1 vanilkový pudink
- dětské nebo cukrářské piškoty
- cukr krupice dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Maliny / ostružiny dáme jen krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko (cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do půllitru tekutiny. Na chuti to neubere, maliny i ostružiny jsou velice aromatické a pikantní. Malinovou / ostružinovou šťávu (4 dl) dáme do kastrůlku, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Pak vlijeme pudink rozmíchaný v 1 dl chladné šťávy a krátce povaříme.
-
Připravíme dortovou formu, pekáček, mísu, poháry, silikonové formičky na muffiny… . Nádobí podle našeho výběru vytřeme olejem nebo vyložíme potravinářskou fólií, aby šel vychlazený dort, řez… dobře vyklopit. Malinový pudink vaříme v množství, které budeme potřebovat, podle toho dávku ingrediencí navýšíme. Na dort nebo řezy použijeme třeba i tři až čtyřnásobnou porci. Vše záleží na naší chuti a počtu strávníků.
-
Na dno například misky dáme piškoty, které potřeme malinovým / ostružinovým pudinkem, na pudink dáme opět piškoty, pak zase pudink, piškoty…, až nám nezbyde žádný pudink. Necháme vychladit, nejlépe do druhého dne, aby piškoty zvlhly a podáváme třeba s kopečkem šlehačky, zmrzliny, jogurtu… Mezi vrstvy můžeme přihodit i pár čerstvých malin. Kdo chce, může pudink nalít na pečený korpus, pak nechat zchladnout a potřít vrstvou smetanového krému. Prostě podle toho, jak se nám zrovna chce a kolik máme času.