
Suroviny
- 250 g máslových sušenek
- 125 g másla
- Krém:
- 300 g sýra Lučina
- 300 g sýra Gervais
- 250 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g zakysané smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce malinové marmelády
- 150 g malin
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice.
-
Krém: Smícháme lučinu s gervais a šlehačem ušleháme dohladka. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět vše vyšleháme.
-
Marmeládu lehce rozehřejeme v kastrůlku, aby byla tekutější a přimícháme do krému.
-
Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát. Potom ho posypeme malinami a necháme alespoň 1 hodinu v lednici.
Poznámka od kuchařky
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Krém je řidší konzistence, aby byl tužší, musela by se přidat želatina. Chtěl jsem nechat odstranit tento recept, ale nebylo mi vyhověno.
*Recept je z časopisu Gurmet červenec-srpen 2012, kde je uveden pod názvem Ovocný cheesecake.