Malinové tiramisu

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 vejce
160 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
50 g čokolády na vaření
Náplň:
300 g čerstvých malin
250 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
100 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 plátky želatiny
50 ml mandlového likéru
Zdobení:
50 g kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme ji do vaječné hmoty. Nakonec do ní zlehka zapracujeme prosátou mouku.


    Zobrazit celý recept

  2. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 200 °C asi 12 – 15 minut. Pak ho i s papírem přesuneme z plechu na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

  3. Mascarpone rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme ji do mascarpone. Želatinu namočíme asi ve 100 ml vody a necháme nabobtnat. Potom ji pomalu zahřejeme a rozpustíme. Horkou ji vmícháme do smetanové směsi.

  4. Maliny očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Z vychladlého korpusu opatrně stáhneme pečicí papír a plát vrátíme na plech. Korpus pokapeme mandlovým likérem, poklademe malinami a nakonec potřeme smetanovým krémem. Tiramisu uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním ho posypeme kakaem.