Malinové semifreddo

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g mražených malin
2 lžíce moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 g kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Do vysoké nádoby dejte asi 300g mražených malin a nechte je asi 15 minut povolit.

  2. Pak přidejte 2 lžíce moučkového cukru, balíček vanilkového cukru a 200g kyselé smetany.

  3. Rozmixujte na hladký krém (sem tam může zůstat kousek ovoce).

  4. Hmotu hned rozlijte do 4 sklenic nebo mističek a vložte je na 15-20 minut do mrazáku.

  5. Před podáváním můžeme posypat asi 12ti nasekanými sněhovými pusinkami.

Poznámka od kuchařky

Semifreddo můžeme připravit i z jiného ovoce – ostružin, borůvek, višní nebo ze směsi drobného ovoce (vždy ale musí být mražené)