Suroviny
Na plech 43 cm
- 500 g malin
- Těsto:
- 6 vajec
- 180 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 125 ml minerálky
- 125 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 200 g čokolády na vaření
- 200 g vlašských ořechů
- 1 kypřící prášek do pečiva
- Krém:
- 10 plátků želatiny
- 750 ml zakysané smetany
- 500 ml bílého jogurtu
- 150 g moučkového cukru
- 500 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Šlehačem vyšleháme do hladké pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a minerálku. Po lžičkách vmícháme olej.
-
V jiné nádobě smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, nastrouhanou čokoládu a nahrubo nasekané ořechy. Tuto směs vmícháme do vaječné pěny.
-
Těsto nalejeme do plechu vyloženého pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 35 minut.
-
Necháme vychladnout. Krém: Želatinu si dáme nabobtnat do studené vody.
-
Šlehačem ušleháme zakysanou smetanu, jogurt a cukr.
-
Želatinu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a přimícháme jí k předchozí směsi.
-
Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně ji do směsi přimícháme.
-
Na vychladlé těsto naneseme část krému, poklademe ho částí očištěných malin a opět naneseme krém.
-
Dozdobíme zbytkem malin.
-
Dáme ztuhnout do lednice.
Poznámka od kuchařky
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Chtěl jsem nechat odstranit tento recept, ale nebylo mi vyhověno.
*Do těsta se mohou přidat dvě lžíce kakaa.
*Dělal jsem poloviční dávku do formy o průměru 29 cm.