- reklama -
Suroviny
- 7 plátků toastového chleba
- 3 vejce
- 2 dl mléka
- 50 g měkkého másla
- 4 lžíce cukru moučky
- 4 lžíce pevných malin
- trochu citronové šťávy
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání formiček
Postup přípravy receptu
-
Z chleba odkrojíme kůrky, nakrájíme ho na kousky a pokropíme mlékem. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme 2 žloutky a 1 celé vejce, až vznikne krásně žlutá pěna. Zbylé 2 bílky vyšleháme s citronovou šťávou do hustého sněhu.
-
Ze zvlhčeného chleba vymačkáme přebytečné mléko a rozmělníme ho. Chlebovou hmotu promícháme se žloutkovou pěnou a po lžících vpravíme sníh.
-
Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček na muffiny a do středu těsta vmáčkneme vždy 4 malin a muffiny dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Pečeme je na 185°C cca 20-25 minut. Po upečení je necháme prochladnout a vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Toastový chléb použijte dle libosti. Já používám bílý, ale někdo si potrpí na tmavý.
Kuchařka: terunka









