
- reklama -
Suroviny
4 litry
- 3 kg malin
- 2 litry studené vody
- šťáva ze dvou citrónů
- 1,5 kg cukru (možno přidat podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Maliny rozmačkáme, zalijeme studenou vodou, přidáme citronovou šťávu, zakryjeme a necháme 48 hodin odstát.
-
Pak překapeme šťávu přes plátýnko a promícháme ji s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, rozlijeme šťávu do čistých, suchých sklenic.
-
Dá se sterilovat, ale já jsem ji dala do lednice a za pár dní už nebyla.
Poznámka od kuchařky
Receptík jsem našla u jedné paní Kateřiny a hned jsem ho vyzkoušela, nikdy jsem takto šťávu neděla i když si pamatuji, že to mamka s babičkou dělaly, když jsem byla ještě malá holka.
Kuchařka: janatka