Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné

63
- reklama -

Suroviny
12 ks

30 ml oleje
2 středně velké cibule
400 gramů hlívy ústřičné
4 rajčátka
4 zelené papriky
200 g točeného salámu
4 vařené brambory
200 g nastrouhaného sýra
2 vejce
sůl
kmín
pažitka
pepř
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.

  2. Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.

  3. Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.

  4. K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.

  5. Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
    Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.

Poznámka od kuchařky

Placičky, ala řízečky s lečem s hlívou jsou překvapivě velmi chutné. Nechala jsem se inspirovat jedním receptem z hlívy, ale vše jsem si předělala podle sebe. Je tento recept dobrý, když máte doma předem uvařené brambory, které mi zůstaly z jednoho pokrmu a takto se pak i spotřebují a použijí. Vynikající jsou proto, že jsou zdravé a jsou vhodné i pro návštěvy. Jsou ale dobré i studené.