
- reklama -
Suroviny
- 4 porce makrel
- 3 lžíce oleje
- 2 dkg másla
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- mletá paprika
- mletý pepř
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 20 dkg sterilovaného leča
- 1 větší cibule
- 6 dkg sterilovaných okurek
Postup přípravy receptu
-
Očištěné makrely osolíme a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji.
-
Zaprášíme ji moukou, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme lečo, rajčatový protlak, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme trochou vody a podusíme. Přidáme pečené ryby a pokrájenou okurku a prohřejeme.
Kuchař: toprecepty.cz