Makrely v ostré omáčce

61
- reklama -

Suroviny

4 porce makrel
3 lžíce oleje
2 dkg másla
sůl
1 lžíce hladké mouky
mletá paprika
mletý pepř
3 lžíce rajčatového protlaku
20 dkg sterilovaného leča
1 větší cibule
6 dkg sterilovaných okurek

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné makrely osolíme a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji.


    Zobrazit celý recept

  2. Zaprášíme ji moukou, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme lečo, rajčatový protlak, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme trochou vody a podusíme. Přidáme pečené ryby a pokrájenou okurku a prohřejeme.