
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 makrela (mražená nebo čerstvá)
- olej
- koření na ryby
- bylinky
- čerstvá zelenina dle chuti
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Makrelu potřeme olejem (já používám olivový), okořeníme, posypeme bylinkami. Mezitím si nakrájíme na kostky syrovou zeleninu a brambory a ochutíme.
-
Můžeme dát do alobalu vše dohromady, nebo rybu a zeleninu s brambory zvlášť. Záleží na každém. Můžeme také makrelu grilovat zvlášť bez alobalu. Jak v troubě s funkcí gril nebo na venkovním grilu.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu můžeme podávat i pečivo. Toto jídlo si připravujeme v každou roční dobu, v zimě grilujeme v elektrické troubě a mňamka je to obrovská!!!
Kuchařka: L e n i c k a