
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 čerstvé vykuchané makrely bez hlavy
- 150 g neloupané cukety
- 100 g rajčat
- 100 g červené papriky
- 1 cibule pokrájená na klínky či plátky
- 2-3 stroužky česneku
- pepř mletý
- sůl
- tymián nebo oregano
- olej
Postup přípravy receptu
-
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu dle chuti.
-
Zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nasekáme a dáme do menšího pekáčku nebo srnčího hřbetu či formy na biskupský chlebíček, který nemáme určený pro pečení moučníků.
-
Na zeleninu položíme připravené makrely, které zakapeme olejem, zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 15 minut, poté odklopíme a dopečeme ještě krátce do barvy.
-
Podáváme s opečenými tousty, čerstvým pečivem, bramborem…
Kuchař: recepty73