Makrela pečená na mramorové desce

50
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 celé nekuchané mražené makrely
1 balíček Grilovacího koření
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmražené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu.


    Zobrazit celý recept

  2. Tělo makrely rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme plát, který posypeme grilovacím kořením, můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu.

  3. Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc.

  4. V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.

  5. Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme pláty makrel – kůží dolů, na každý plát ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu, hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.