- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 celé nekuchané mražené makrely
- 1 balíček Grilovacího koření
- máslo
- olej
Postup přípravy receptu
-
Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmražené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu.
-
Tělo makrely rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme plát, který posypeme grilovacím kořením, můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu.
-
Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc.
-
V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.
-
Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme pláty makrel – kůží dolů, na každý plát ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu, hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.
Kuchařka: ivulinka