Makrela na grilu

73
- reklama -

Suroviny
1 porce

200 g makrely (čerstvá nebo mražená)
rozmarýn čerstvý
tymián čerstvý
oregano čerstvý
pažitka čerstvý
koření na ryby bez soli
citronová šťáva
plátky citronu

Postup přípravy receptu

  1. Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby.

  2. Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický apod.) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.

  3. Po několika minutách otočíme; pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci. Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.

Poznámka od kuchařky

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22 letých zkušeností.