- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnek strouhaného perníku
- 1 kypřící prášek do perníku
- hrst sušených meruněk namočených v rumu
- bílá čokoláda
- strouhaný perník na posypání
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Postupně přidáváme olej, mléko, mák,perník a mouku smíchanou s práškem do perníku. Nakonec vmícháme nakrájené meruňky, namočené minimálně hodinu v rumu.
-
Trochu nakrájených meruněk si odložíme na ozdobu.
-
Těsto nalijeme do vymazaného a perníkem vysypaného hlubšího plechu.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě.
-
Perník necháme vychladnout. Potřeme ho bílou čokoládou, posypeme strouhaným perníkem a ozdobíme kousky meruněk. Můžeme ho také jen tak pocákat čokoládovou polevou.
Kuchařka: hanahcotton