
- reklama -
Suroviny
- 90 g mletého máku
- 150 g mléka
- 200 g másla pokojové teploty
- 140 g cukru
- 3 vejce
- 170 g hladké mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 hrušky
- mák na vysypání formy
- Krém:
- 150 g mascarpone
- 2 lžíce zakysané smetany
- moučkový cukr podle chuti
- 1 limetka
Postup přípravy receptu
-
Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme vmíchaný kypřící prášek a na závěr vychladlý mák. Těsto řádně promícháme.
-
Formu vymažeme máslem a vysypeme mákem. Těsto vlijeme do formy a poklademe hruškou, kterou jsme zbavili slupky, jádřince a pokrájeli na plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
-
V misce vyšleháme mascarpone, zakysanku, moučkový cukr, šťávu z limetky a půl lžičky nastrouhané limetkové kůry. Makový koláč podáváme s limetkovým krémem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD









