
- reklama -
Suroviny
- 330 ml vody
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 150 g žitné celozrnné jemné mouky
- 200 g hladké mouky
- 1,5-2 lžičky soli
- lžička cukru
- 2 lžíce hustého kvásku
- 50 g nemletého máku (asi 5,5 lžíce)
- 20 g slunečnicového semínka (vrchovatá lžíce)
- 20 g sezamového semínka (vrchovatá lžíce)
- 12 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Základní (možno i Kyprý).
Poznámka od kuchařky
Výsledkem je krásně nadýchaný chleba plný semínek. Vydrží i 3-4 dny.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen