Makovo-mandlový moučník se svěží polevou

60
- reklama -

Suroviny
Plný plech- dle každého porce

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
3/4 hrnku mletého máku
1/2 hrnku oleje
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
2 polévkové lžíce mandlových lupínků
1 polévková lžíce jahodového výběrového džemu
1 polévková lžíce rumové tresti nebo rumu
Na ledovou polevu:
cukr moučka
1 polévková lžíce jahodového džemu
voda
citrón
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. V misce si rozšleháme vajíčka a pak postupně už jen přimícháme olej, mléko, nadrcené mandlové lupínky, rum nebo rumovou tresť a ostatní suroviny.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše zamícháme a pečeme na plechu, vymazaným a vysypaným kokosem nebo moukou.

  3. Když moučník vychladne, polijeme ho polevou z citronu, cukru moučky, vody a džemu a nakonec ho pokropíme rozpuštěnou čokoládou na vaření, pak zdobíme mandličkami, aneb barevnou slunečnicí apod.

Poznámka od kuchařky

Spěchala jsem v neděli večer a upekla jsem „Honem moučník“.